زندگی نامه ی محمد حسین فهمیده (مدنی)
محمدحسین فهمیده (۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۶ - ۸ آبان ۱۳۵۹) سومین فرزند از بین هشت فرزند خانواده فهمیده و یکی از رزمندگان بنام جنگ ایران و عراق است که در حمله انتحاری به تانکهای عراقی به شهادت رسید.
ادامه مطلب
گلهای کلاس پنجم منکلاس پنجم دبستان دخترانه ی معینی بوشهر |
زندگی نامه ی محمد حسین فهمیده (مدنی)محمدحسین فهمیده (۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۶ - ۸ آبان ۱۳۵۹) سومین فرزند از بین هشت فرزند خانواده فهمیده و یکی از رزمندگان بنام جنگ ایران و عراق است که در حمله انتحاری به تانکهای عراقی به شهادت رسید. ادامه مطلب زندگی نامه ی امیر کبیر(تاریخ)
زندگینامه
میرزاتقی خان امیرکبیر صدراعظم ایران در دوره ناصرالدین شاه قاجار بود. میرزا تقی خان امیر کبیر, صدراعظم مشهور دورهٔ ناصرالدین شاه قاجار.نام اصلی امیرکبیر محمد تقی بود که بعدها تقی گفته می شد و عناوین و القابی که به دست آورد بدین قرار است: کربلایی محمد تقی میرزا محمدتقی خان مستوفی نظام وزیر نظام امیر نظام امیر کبیر امیر اتابک اعظم(شوهر خواهر ناصر الدین شاه نیز شد). تأسیس مدرسه دارالفنون
|
اگر پيش همه شرمنده ام پيش دزده رو سفيدم |
|
|
يكي از ثروتمندان ، ميهماني باشكوهي ترتيب داد و از همهي اشراف و مقامات بلندپايهي شهر دعوت كرد تا در ميهمانياش شركت كنند. همهي ميهمانان خوشحال بهنظر ميرسيدند. انواع و اقسام غذاها، ميوهها، نوشيدنيها، شيرينيها و خوردنيهاي ، براي پذيرايي از ميهمانان آماده شده بود . خدمتگزاران از ميهمانان پذيرايي ميكردند. يكي از خدمتگزاران بيمار و ضعيف بود و قدرت حركت زيادي نداشت. به همين دليل كارش اين شده بود كه گوشهاي بنشيند و كفش ميهمانان را جفت كند. بهخاطر بيماري حال و حوصلهي خنديدن و خوشآمد گفتن هم نداشت. سرش را پايين انداخته بود و كار خودش را ميكرد. |
|
مواد مورد نیاز:
6پیمانه آرد ، 2 پیمانه نمک ، 4 قاشق غذا خوری روغن ، آب گرم ، یک عدد بطری پلاستیکی، پودر لباسشویی
2 قاشق جوش شیرین، رنگ غذا ،سرکه ( البته میتونید به جای آرد و خمیر از گل هم استفاده کنید(
ابوعلی حسن ملقب به نظام الملک، پسر خواجه عبدالحسن علی بن اسحاق است. وی در سال 408 هجری قمری در توس متولد شد. اجداد اون اهل بیهق سبزوار بودند. از سال چهار صد و بیست و هشت هجری قمری که تسلط ترکمنان بر خراسان آغاز شد، ابوعلی بن شادان حاکم بلخ بود و خواجه نظام الملک زیر دست او به عنوان دبیر خدمت می کرد.
پس از غلبه برادر طغرل اول پدر الب ارسلان سلجوقی بر ترمذ و بلخ، ابوعلی بن شادان به عنوان وزیر او برگزیده شد.
به دنبال همین ماجرا خواجه نیز به خدمت سلجوقیان در آمد و در تمام دوره ی سلطنت طغرل یعنی از سال چهار صد و بیست و نه تا چهار صد و پنجاه و پنج هجری قمری به کار در دربار اشتغال داشت.
پس از آن الب ارسلان به پادشاهی رسید و خواجه نظام الملک را به جای ابونصر کندری وزیر کرد. نظام الملک در مدت 29 سال و 7 ماه که وزارت الب ارسلان و ملک شاه را داشت، در اداره ی امور کشور و سرکوبی مخالفان چنان شایستگی و تدبیری از خود نشان داد که سرزمینی وسیع از حلب و کاشفر را گرفته. تحت فرمان این دو شاه درآورده و نام آنان را در شرق تا غرب پر آوازه کرد. به عبارتی بیشترین علت شهرت و پیشرفت الب ارسلان و ملک شاه را باید نتیجه درایت، توانایی و هوشمندی خواجه نظام الملک داشت.
روزی ملک شاه از اصفهان به قصر بغداد حرکت کرد. نظام الملک نیز همراه او بود. وقتی نزدیک کرمانشاه رسیدند. شخصی که لباس صوفیان را به تن داشت، به آنان نزدیک شد تا نامه ای را به شاه تقدیم کند. وقتی نزدیک خواجه رسید، خنجری بیرون کشید و ضرباتی سخت بر خواجه زد. زخم خنجر چنان عمیق و کاری بود که در دهم ماه رمضان 485 هجری قمری، خواجه نظام الملک درگذشت.
عده ای می گفتند که ملک شاه باعث قتل او شده چرا که پس از یک ماه ملک شاه هم در بغداد به شکلی مرموز درگذشت. و این طور شایع شد که غلامان نظامیه به انتقام خون خواجه نظام الملک، ملک شاه را مسموم و به قتل رسانده اند.
سرگذشت خواجه نصیر الدین طوسی
ابو جعفر نصرالدین محمد،ریاضیدان، منجم و دانشمند معروف ایرانی است که در سال 597 در شهر طوس به دنیا آمد. وی از همان اوایل کودکی به تحصیل علم و دانش علاقه مفرطی داشت. او علوم شرعی و ادبی را نزد پدرش آموخت. پدرش از فقهای امامیه و محدثین طوس بود.او بسیار جوان بود که در علوم و حکمت و نجوم و ریاضی استاد شد.وی در ابتدای جوانی برای تکمیل کردن دانش و اطلاعات خود به نیشابور که در آن زمان یکی از مراکز علمی محسوب می شد می رفت. او ریاضیات را نزد کمال الدین ابن یونس آموخت. خواجه نصیرالدین زمانی در زندان اسماعیلیه محبوس بود. هنگامی که هلاکو قلعه الموت را فتح کرد او را آزاد ساخت. با توجه به حمله هلاکو و اینکه خواجه نصیرالدین میدانست راهی برای جلوگیری از ویرانی وجود ندارد،سعی کرد به عنوان منجم به خدمت هلاکو در آید تا از این طریق شاید بتواند از تخریب و ویرانی بیشتر جلوگیری کند.او به امر هلاکو مامور شد تا رصدخانه ای را در مراغه ایجاد کند.وی زیجی ترتیب داد و کتابخانه ای که در حدود چهارصد هزار کتاب داشت برای استفاده دانشمندان به وجود آورد. او به امر هلاکو ریاست تمام اوقاف ممالک ایلخانی را به دست آورد و از عواید ضمن اوقاف بود، که توانست در مراغه یک مرکز علمی به وجود آورد.او بر همه علوم زمان خوداحاطه داشت. مردی بسیار فروتن، بخشنده و خوش مشرب بود. او بیشتر عمر خود را به دنبال علم و دانش بود. سال های پایانی عمر خود را در مراغه به سر برد. در سال 672 به کاظمین سفر کرد و در همان جا دیده فرو بست. از آثار خواجه نصیرالدین که به فارسی تالیف شده می توان به اخلاق ناصری در اخلاق، معیار الاشعار در عروض و قافیه و اوصاف الاشراف در عرفان و اساس الاقتباس در منطق را نام برد.
نظر یادتون نره